PRAKTISCHE INFORMATIE

Rusthuis of kortverblijf?

Onze residentie beschikt zowel over een rusthuisafdeling als een afdeling voor kortverblijf. Dit betekent dat wij naast een definitief verblijf, ook de mogelijkheid bieden om voor een tijdelijke periode in onze instelling te verblijven. Gedurende een vooraf bepaalde periode nemen wij tijdelijk de thuiszorg voor u over. Deze zorgvorm biedt een tijdelijke opvang en kan bijgevolg een oplossing bieden voor zorgdragende familieleden die even een adempauze wensen in hun mantelzorg.

Waarom kortverblijf?

→ De familie die thuis instaat voor de verzorging is zelf toe aan een adempauze/vakantie
→ De mantelzorger moet geopereerd worden en zal voor een bepaalde periode niet kunnen instaan voor de verzorging
→ De bejaarde persoon in kwestie wil na een ziekenhuisverblijf even herstellen vooraleer terug naar huis te keren

Wat is de maximale verblijfsduur?

De maximale verblijfsduur in kortverblijf is vastgelegd op een maximum van 60 opeenvolgende dagen en tot maximaal 90 dagen per jaar.

Wat kan u verwachten?

Tijdens een kortverblijf geniet u dezelfde dienstverlening als in het definitieve verblijf. Het verschil ligt hem louter in verblijfsduur. Ons multidisciplinair team staat dagelijks voor u klaar waar nodig en gewenst. U kan bijgevolg genieten van aangepaste ontspanningsactiviteiten, begeleiding, verpleegkundige zorg of kinesitherapie.

Verder zijn de kamers allemaal uitgerust met de nodige infrastructuur. Zo beschikt elke kamer over het nodige meubilair, badkamer, televisie en koelkast. Verhuizen wordt dus overbodig.

Hoeveel kost een kortverblijf?

De dagprijs wordt door de Federale Overheidsdienst Economie goedgekeurd en bedraagt in een één- en tweepersoonskamer respectievelijk 60€ en 47€ per persoon.
Het aantal plaatsen kortverblijf is beperkt tot 6 plaatsen verspreid over één- en tweepersoonskamers. Daarom is het aangewezen om tijdig uw aanvraag te doen.

Heel wat mutualiteiten bieden hun leden een zekere tussenkomst in de dagprijs van een kortverblijf. De tussenkomst verschilt nogal van mutualiteit. Het is daarom aangewezen om zelf contact op te nemen met uw mutualiteit voor verdere inlichtingen.